El president de la Societat Catalana de Pediatria i Membre del Comitè de vacunes del Departament de Salut, Valentín Pineda, veu «possible» un estiu relativament normal si la campanya de vacunació avança.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Pineda va dir que, si la pandèmia evoluciona favorablement i la campanya de vacunació segueix a bon ritme, suposarà «el principi de la fi».

En aquest sentit, el doctor va explicar que «hi ha càlculs que indiquen que, si continuen arribant aquest número de dosis, al final del juliol podríem tenir el 70% de la població vacunada».

El membre del Comitè de Vacunes del Departament de Salut va apuntar que, als Estats Units, Israel i Anglaterra, arribar al 50% de la població vacunada ha suposat una reducció de la mortalitat i els casos greus «pràcticament a zero». D'altra banda, el president de la Societat Catalana de Pediatria va recordar que la infecció en nens és «molt menys greu» i la mortalitat és «molt baixa», i va afirmar que els nens «no han estat el motor de la pandèmia ni la causa de la transmissió del virus».

Ahir la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, va actualitzar les dades de vacunació i va recordar que aquesta setmana s'ha assolit el rècord d'arribada de vacunes setmanals amb 327.900 dosis. D'aquestes 280.800 són de Pfizer-BioN, 30.200 Moderna i 16.900 d'Oxford-AZ.

En total, des de l'inici de la pandèmia, ja s'han administrat 2.376.562 vacunes (un 96,97% del total de vacunes rebudes fins al divendres), 1.740.611 de les quals són primeres dosis i 635.951 segones. Cabezas també va agrair l'esforç dels professionals que estan als punts de vacunació i que s'han d'adaptar als diferents canvis en la planificació provocats per l'endarreriment de dosis.