La Guàrdia Civil ha trobat restes de sang en el vaixell de Tomás Antonio G.C. en el qual va ser vist per última vegada abans de desaparèixer sense que estigués acompanyat en aquest moment per les seves dues filles, d'1 i 6 anys, també en parador desconegut.

Aquestes restes estan sent analitzades per determinar a qui pertanyen, van informar a Efe fonts de la recerca.

Les càmeres de seguretat de Marina de Tenerife, on tenia amarrat el vaixell propietat de Tomás Antonio G.C., el van captar entrant i sortint diverses vegades del recinte amb el seu vehicle sol abans que salpés, i l'embarcació, de sis metres d'eslora, fos trobada hores més tard sense ocupants i a la deriva, enfront del Puertito de Güímar.

A més, un vigilant de la Marina va veure com va treure del seu vehicle i va carregar en l'embarcació bosses, maletes i bosses de roba, segons va detallar a Efe el capità de port de Marina Tenerife, Enrique Alonso.

Això va ser a les 21.30 hores del dimarts, quan Tomás Antonio G.C. va arribar per primera vegada al recinte portuari en el seu vehicle i el va aparcar davant del pantalà.

Vint minuts més tard, segons la reconstrucció dels fets sobre la base dels enregistraments i al testimoniatge del vigilant, va salpar i va tornar a port a les 23.30 hores.

Va pujar al seu cotxe i es va acostar fins a una gasolinera pròxima, on va comprar un carregador per al mòbil.

Llavors, li va demanar al vigilant si podia endollar el carregador a la seva guixeta, on va romandre durant uns quinze minuts, i després va tornar a salpar per segona vegada a les 00.30 hores.

El vigilant, segons ha apuntat el capità de Marina Tenerife, el va notar "nerviós, amb ganes de sortir" a la mar amb la seva embarcació.

La mare de les nenes va denunciar davant la Guàrdia Civil que la seva exparella la va trucar per dir-li que no tornaria a veure-les més, ni a ell tampoc, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Les fonts han indicat que el pare se les va emportar a les 17.00 hores del dimarts 27 i hauria d'haver-les retornat aquest mateix dia a les 21.00.

Posteriorment, segons les mateixes fonts, la dona, Beatriz Z., va rebre la trucada de la seva exparella, Tomás Antonio G.C., i va posar la denúncia per la desaparició.

El jutjat que instrueix la causa ha enviat un requeriment a diversos bancs perquè comprovin si Tomás Antonio G.C. va poder realitzar algun moviment abans que se'ls perdés el rastre.

Fonts de la recerca insisteixen que hi ha diverses línies d'investigació obertes i no es descarta cap hipòtesi.

El secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, en una entrevista en el Canal 24 hores, s'ha limitat a comentar sobre l'aparició de restes biològiques a l'embarcació que "cal deixar treballar" a l'equip que investiga el cas i al jutjat, el mateix en relació amb la cadira infantil trobada surant en la mar.

També ha assenyalat que des que es va rebre la denúncia de la mare es va determinar que es tractava d'un cas de desaparició de d'investigació prioritària.