El Govern del Regne Unit estudia administrar una dosi de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus als nens majors de 12 anys al setembre, a l'inici del següent curs escolar, va revelar aquest diumenge el diari The Sunday Times.

«Necessitem estar preparats per immunitzar els nens, particularment als adolescents, de manera ràpida i efectiva si cal», va afirmar al diari Adam Finn, membre de Comitè Conjunt de Vacunació i Immunització (JCVI, en anglès).

El pediatre va subratllar que «és extremadament important que l'educació no s'interrompi de cap manera el proper any acadèmic».

Linda Bauld, professora de Salut Pública a la Universitat d'Edimburg, va constatar que els plans sanitaris del Regne Unit es mouen «en aquesta direcció».

«El motiu per vacunar els nens és realment millorar la immunitat de grup», va sostenir en una entrevista amb 'Times Radio'.

La passada setmana, el ministre de Sanitat, Matt Hancock, va avançar que el Govern ha comprat 60 milions de dosis addicionals de la vacuna de Pfizer per administrar «dosis de reforç» a la tardor.

L'Executiu preveu la possibilitat de donar una tercera dosi a certs sectors de la població per reforçar la immunitat aconseguida amb les dues primeres injeccions.

Estudia així mateix que aquesta tercera dosi sigui una vacuna elaborada per una farmacèutica diferent a les dues primeres, si els assajos suggereixen que aquesta estratègia pot incrementar la protecció.