La cancellera alemanya Angela Merkel s'oposa a l'alliberament de les patents de les vacunes contra la covid-19. Així ho ha assegurat una portaveu del govern alemany a diversos mitjans europeus aquest dijous a la tarda. "El que limita la producció de vacunes és la capacitat de fabricació i els alts estàndards de qualitat, no les patents", ha afirmat, afegint que la suspensió de la propietat intel·lectual pot generar "severes complicacions". Per contra, el president francès, Emmanuel Macron, ha dit aquest dijous que està "absolutament a favor" de la mesura després del canvi de posició dels Estats Units, segons recull la premsa francesa.

Els líders europeus abordaran divendres l'aixecament de les patents durant un sopar en el marc de la Cimera Europea Social de Porto. D'entrada, la Comissió Europea s'ha mostrat oberta a discutir-ho a l'Organització Mundial del Comerç.

L'Índia i Sud-àfrica van presentar una proposta a l'octubre, però Brussel·les no ha accedit a considerar-la fins que el president dels EUA, Joe Biden, ha mostrat el seu suport.