Almenys set persones han mort aquest dissabte als Alps francesos a causa d’una doble allau de neu que ha arrossegat dos grups d’excursionistes, segons han anunciat les autoritats. Una persona n'ha sortit il·lesa i grups de rescat continuen treballant a la zona per intentar determinar si algú més ha pogut ser arrossegat per la neu, ha indicat la prefectura local en un comunicat.

Sis militars d’una unitat de rescat, dos gossos especialitzats i dos helicòpters estan treballant a la zona, ha assenyalat el prefecte del departament de Savoia, Pascal Bolot, en declaracions al canal de televisió BFM TV.

El primer sinistre ha passat a la petita localitat de Valloire, al sector de la muntanya Galibier, famosa pels seus ascensos al Tour de França.

Posteriorment, una altra allau ha tingut lloc a les proximitats de la ciutat alpina de Bourg-Saint-Maurice, que ha acabat sepultant tres víctimes mortals més. L’augment de les temperatures i les nevades dels últims dies han provocat inestabilitat en les capes de neu, per la qual cosa les autoritats recomanen no anar a les zones de muntanya.