Almenys dos civils israelians han mort aquest dimarts per l'impacte d'uns projectils a uns edificis de la ciutat d'Ashkelon (sud) que s'han disparat des de la Franja de Gaza, enmig d'un repunt de la violència que ha deixat més de 25 palestins morts pels bombardeigs israelians.

Fonts dels serveis d'emergència Magen Adom han indicat que les dues víctimes són una dona d'uns 60 anys i una altra de prop de 80. A més, els atacs han deixat dos ferits, un dels quals està en estat crític, segons el diari israelià 'Yedioth Ahronoth'.

La ciutat d'Ashkelon ha estat un dels principals objectius dels míssils que s'han disparat des de Gaza, tot i que aquest dimarts uns quants han impactat a la ciutat d'Ashdod. Així mateix, diversos coets van impactar dijous als afores de Jerusalem.

El Moviment de Resistència Islàmica (Hamas) ha assegurat aquest mateix dimarts que ha llançat més de 135 projectils en cinc minuts contra Ashkelon, i ha advertit que "n'hi ha molts més", per la qual cosa està previst que els atacs continuïn.

Al seu torn, les autoritats de Gaza, controlada per Hamas, han elevat a 26 el nombre de morts, entre els quals nou nens i diversos comandants de les Brigades Al-Quds, braç armat de Gihad Islàmic, tal com ha confirmat el grup.