L’Administració de Fàrmacs i Aliments dels EUA (FDA, en anglès) va concedir dilluns autorització per a l’ús d’emergència a la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer per a adolescents de més de 12 anys. D’aquesta forma, la FDA va actualitzar el permís que va donar a Pfizer el desembre passat, quan només la va autoritzar per a majors de 16 anys. «L’ampliació de l’autorització per a ús d’emergència de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer-BioNTech és una mesura significativa en la lluita contra la pandèmia», es va felicitar la comissionada en funcions de la FDA, Janet Woodcock. La comissionada va assegurar, també, que «pares i tutors poden estar segurs que l’agència ha portat a terme una revisió rigorosa i exhaustiva de totes les dades disponibles» abans de prendre la decisió d’autoritzar la vacuna per a adolescents.

El Canadà es va convertir la setmana passada en el primer país del món a autoritzar el preparat de Pfizer per a majors de 12 anys, després que la farmacèutica anunciés a finals de març una eficàcia del 100% en un estudi a 2.260 individus en aquest grup d’edat. Pfizer era l’única vacuna de les tres autoritzades per la FDA als Estats Units (les altres dues són la de Moderna i la de Johnson & Johnson) que estava disponible per a adolescents de 16 i 17 anys.

Segons dades dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties més de 2,4 milions d’aquests adolescents al país havien rebut fins aquest dilluns almenys una dosi del preparat de Pfizer.

Estudi en curs a un hospital de Madrid per a la franja 0 a 18

L’hospital 12 d’Octubre començarà aquest maig dos assajos clínics sobre vacunes contra la covid-19 per a edats compreses entre 0 i 18 anys d’edat començant pel grup de nens de 5 a 12 anys.