Almenys onze persones, inclosos nou nens, van perdre la vida ahir i més de trenta van resultar ferides en un tiroteig en una escola a la ciutat russa de Kazan, segons van informar fonts dels serveis emergència citades per les agències de notícies russes.

En l’atac a l’escola 175 de Kazan, que és la capital de la república russa de Tatarstan, de majoria musulmana, van participar, segons diferents mitjans, dues persones. Un dels atacants va ser detingut per la policia, que va bloquejar a més un dels pisos d’aquesta escola per acorralar el segon sospitós, al qual finalment va matar a trets, segons va explicar l’agència TASS.

Segons testimonis del que va passar, diversos dels estudiants van haver d’escapar de l’atac saltant per la finestra d’un quart pis, mentre pel pati corrien diversos pares i veïns de la zona, va explicar el mitjà local Business-gazeta.ru. L’assaltant va entrar per la porta principal disparant i poc després es va escoltar una explosió.

El detingut té 19 anys i la seva arma estava registrada, segons el president de Tartarstán, Rustam Minnijánov, que es va desplaçar fins a l’indret. «Avui ha passat una gran tragèdia per a la nostra república i el nostre país», va assegurar Minnijánov.

Segons va explicar el Ministeri d’Educació, un total de 32 persones van resultar ferides en el tiroteig i van ser traslladades a diferents hospitals.

En el moment del succés hi havia 714 nens a l’escola i uns 70 empleats, dels quals 52 eren professors.

Efectius de la guàrdia nacional de Rússia van envoltar l’edifici en el qual es trobava l’escola, on van ser enviades una vintena d’ambulàncies.

Imatges que van ser publicades a les xarxes socials van mostrar alumnes fugint de l’escola, la majoria dels quals van ser evacuats i van ser traslladats a un jardí infantil veí.

L’Ajuntament de Kazan va ordenar reforçar la seguretat a tots els establiments educatius de la ciutat. El fiscal, Ildus Nafikov, també es va traslladar fins al lloc dels fets i va ordenar obrir un cas penal. El Ministeri d’Interior va assenyalar que es va organitzar una operació antiterrorista a la zona.