Un enorme iceberg s’ha desprès de la banda occidental de la plataforma de gel de Ronne, al mar de Weddell, a l’Antàrtida. Anomenat A-76, mesura al voltant de 4.320 quilòmetres quadrats, cosa que el converteix en l’iceberg més gran del món actualment. Amb tot, el recentment desaparegut A-68, que es va separar del front de gel Larsen a la península Antàrtica el 2017, va arribar a mesurar 6.000 quilòmetres quadrats.

Vist en imatges recents capturades per la missió Copernicus Sentinel-1, l’iceberg mesura al voltant de 170 quilòmetres de llarg i 25 quilòmetres d’ample i és una mica més gran que l’illa de Mallorca. L’enormitat de l’iceberg el converteix en el més gran del món , arrabassant-li el primer lloc a l’iceberg A-32 (aproximadament 3.880 quilòmetres quadrats de mida), que també es troba al mar de Weddell. En comparació, l’iceberg A-74 que es va desprendre de la plataforma de gel Brunt al febrer a principis d’aquest any tenia només 1.270 quilòmetres quadrats.

L’iceberg va ser detectat pel British Antarctic Survey i confirmat pel centre Nacional de Gel dels EUA usant imatges de Copernicus Sentinel-1, que consta de dos satèl·lits en òrbita polar que es basen en imatges de radar.