El Govern de la Xina ha anunciat aquest dilluns que permetrà a les parelles tenir fins a tres fills, en un canvi de les seves dures polítiques de natalitat que té com a objectiu "respondre a l'envelliment de la població" en el gegant asiàtic.

L'encarregat de prendre la decisió ha sigut el Comitè Polític del Partit Comunista Xinès (PCCh) i ha ressaltat que entre els objectius figuren "millorar l'estructura poblacional" i "preservar els avantatges en recursos humans en el país", segons ha informat l'agència xinesa de notícies Xinhua.

Així, ha destacat que "es milloraran les polítiques sobre naixements" i ha incidit que "s'introduirà una política que permeti a les parelles tenir tres fills, al costat de mesures de suport". El PCCh ha advocat a més per ajornar la data de jubilació.

L'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina ha indicat que durant 2020 van néixer dotze milions de persones, un descens respecte als 14,6 milions de 2019, amb un descens als 1,3 fills per dona, tal com ha arreplegat el diari 'The South China Morning Post'.

Les autoritats xineses han reformat durant els últims anys les seves dures polítiques de natalitat, que durant anys van impedir a les famílies tenir més d'un fill. Així, el 2016 es va autoritzar que les parelles tinguessin un segon fill.