L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha demanat aquest dijous al Parlament Europeu que no presenti al·legacions contra la decisió d'ahir del Tribunal General de la Unió Europea d'atorgar-los provisionalment la immunitat parlamentària, tant a ell com als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

"Protegint els nostres drets polítics el Parlament Europeu surt reforçat. Per això pensem que el lícit és que el Parlament no s'oposi a aquesta decisió", ha dit Puigdemont en una roda de premsa a Brussel·les al costat de Comín i Ponsatí.

Puigdemont ha afirmat que ara amb aquesta decisió tenen immunitat a tota la UE excepte a Espanya, fet que considera una anomalia que les institucions europees han d'atendre: "El poder judicial espanyol és un problema que Europa ja no pot ignorar".

Els indults «no són la solució política»

Pel que fa als indults que està preparant el Govern d'Espanya contra els presos del procés, Puigdemont ha afirmat que "no formen part de la solució política" i ha demanat una llei d'amnistia.

"Aquesta és una solució particular però no forma part de la solució política", ha afirmat Puigdemont en una roda de premsa al Parlament Europeu després que el Tribunal General de la Unió Europea li retornés ahir de forma provisional la seva immunitat parlamentària.