França permetrà que a partir del 9 de juny les persones procedents d'un altre país de la Unió Europea (UE) entrin al seu territori amb el certificat de vacunació, sense necessitat de presentar un test PCR negatiu com fins ara.

El Govern francès ha anunciat aquest divendres les condicions d'obertura al turisme a partir d'aquest dia i va precisar que també quedaran eximides de test les persones vacunades dels països exteriors a la UE qualificats en la seva llista "verda": Austràlia, Corea de Sud i Israel .

El secretari d'Estat de Turisme, Jean-Baptiste Lemoyne, va explicar en una entrevista a la cadena BFMTV que els que no tinguin la pauta de vacunació, hauran de presentar un test PCR o d'antígens realitzat com a màxim 72 hores abans de l'embarcament.

Per als que arribin de països de la llista "taronja", en la qual estan gran part dels del món, les persones que hagin rebut la pauta d'immunització amb alguna de les vacunes autoritzades per l'Agència Europea del Medicament (AEM), tindran de presentar, a més, un PCR negatiu de menys de 72 hores.

Les persones sense vacunar que pretenguin entrar a França des d'aquests països en "taronja", on el coronavirus circula però amb una circulació controlada, seguiran sense poder fer-ho llevat que tinguin "un motiu imperiós", per exemple de tipus familiar o professional.