L’expresident nord-americà Donald Trump va reiterar ahir les seves crítiques al seu successor, Joe Biden, de qui va dir que està «destruint» el país, i va exigir a la Xina una «compensació» econòmica de 10 bilions de dòlars per la seva responsabilitat en la pandèmia de COVID-19. En el seu primer discurs polític en tres mesos, davant la convenció del partit republicà a Carolina del Nord, Trump va mantenir el dubte sobre si es presentarà com a candidat a les eleccions presidencials de 2024.

«El nostre moviment està lluny d’haver acabat. De fet, acaba només de començar. El nostre país està sent destruït davant dels nostres propis ulls», va dir l’exmandatari en la seva intervenció a la ciutat de Greenville. «No sóc qui està intentant soscavar la democràcia, sóc qui l’està intentant salvar», va afegir.

L’expresident nord-americà, els comptes a les xarxes socials com Facebook i Twitter del qual segueixen suspesos després de l’assalt d’una torba dels seus seguidors al Congrés el passat 6 de gener, continua amb una important influència al partit conservador, amb reunions constants amb líders republicans i el suport actiu d’aspirants a càrrecs electes.

En la seva intervenció, de més d’una hora, el magnat immobiliari novaiorquès carregar de nou contra la Xina, a qui considera responsable de l’expansió de la pandèmia de COVID-19.