El vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanografia "Ángeles Alvariño" prolongarà fins a aquest dijous les tasques de rastreig a la recerca de Tomás Gimeno i la seva filla d'1 any, Anna, que ha reprès aquest dilluns després de romandre uns dies inoperatiu per una avaria.

Així ho ha anunciat el delegat del Govern a Canàries, Anselmo Pestana, en un dels actes en els quals acompanya aquest dilluns a Las Palmas de Gran Canaria a la ministra d'Economia, Nadia Calviño.

Després d'una roda de premsa oferta per Calviño i el president canari, Ángel Víctor Torres, Pestana ha informat que aquest vaixell oceanogràfic finalitzarà aquest dijous "una gairebé tercera pròrroga del seu treball a Canàries" en el marc de la recerca judicial oberta després de la desaparició de Tomás Gimeno i les seves dues filles i que ha permès trobar fins al moment el cadàver de la germana gran.

D'aquesta manera, el vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanografia 'Ángeles Alvariño' "esgotarà al màxim els compromisos de recerca que té en altres zones del país", ha referit Pestana, qui ha agraït "la generositat que ha tingut el Ministeri de Ciència" amb la instrucció d'aquest cas de violència masclista.

Segons el parer del delegat del Govern a Canàries, la intervenció "inèdita" d'un recurs d'aquestes característiques, al costat del gran compromís de l'equip de la Guàrdia Civil que participa en les tasques de cerca, han permès que aquesta "doni els seus fruits".

"Ha estat una sort per poder, almenys, i desgraciadament, esvair dubtes i no tenir un cas més de desaparició de nens obert a Canàries", ha referit Anselmo Pestana.