El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar que si es compleixen les autoritzacions de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), dues setmanes abans de l’inici del curs 2021-2022 es podria iniciar la vacunació dels estudiants de l’ESO i de Batxillerat. «Sens dubte, un pas decisiu per a la tan anhelada recuperació de la normalitat acadèmica i social serà la vacunació del nostre alumnat», va assenyalar ahir dissabte. Així ho va manifestar en un acte d’agraïment a la comunitat educativa per la feina «de matrícula d’honor» feta durant el curs, que ha aconseguit que Espanya, amb les «aules de mig món tancades amb pany i clau», hagi estat un dels «comptats països que ha mantingut els centres escolars oberts al llarg del curs».

Un 99,8% de les aules han estat obertes, va recalcar el president de Govern durant l’acte celebrat al palau de La Moncloa i al qual van assistir les ministres d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i de Sanitat, Carolina Darias, a més de representants d’estudiants, docents, famílies i de les comunitats autònomes.

Pedro Sánchez va assegurar que a Espanya hi ha «alegria de viure», que «es nota en el conjunt de compatriotes» perquè «anem ràpids en la vacunació, anem rècord rere rècord en les dosis administrades i anem recuperant l’ocupació», la qual cosa també està siguent possible gràcies a l’educació.

«Espanya ha posat la directa cap a una recuperació justa i duradora», segons el president del Govern, que va expressar la seva satisfacció perquè el dissabte, 26 de juny, puguem treure’ns la màscara en els espais oberts.