Els Estats Units estan preparant un nou paquet de sancions contra Rússia per l’enverinament l’agost de 2020 del líder opositor Aleksei Navalni, segons va explicar l’assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan. «Estem preparant un altre paquet de sancions per aplicar-lo en aquest cas», va revelar Sullivan en una entrevista a la cadena CNN. També va insistir que el president nord-americà, Joe Biden, respondrà amb duresa a les «activitats nocives» de Moscou.

Les últimes sancions llançades per Washington van tenir un impacte limitat en l’economia russa, però aquesta vegada han reunit «els nostres aliats en un esforç col·lectiu per sancionar l’ús d’un agent químic contra un dels seus ciutadans a territori rus».

L’enverinament va portar el blocaire opositor a entrar en coma i a ser traslladat a un hospital a Berlín. Recuperat i de tornada a Rússia, Navalni va ser detingut i empresonat amb una pena de dos anys i mig. Des del seu ingrés a presó al març la seva salut s’ha deteriorat després de nombroses denúncies d’abusos i tortures. La setmana passada Biden va advertir Putin en una reunió a Ginebra que si Navalni mor a la presó hi hauria conseqüències devastadores per a Rússia.