Iñaki Urdangarin no haurà des d’avui de pernoctar a la presó d’Àlaba, després que se li hagi eximit d’aquesta obligació pel seu bon comportament i el compliment de les seves obligacions. Segons fonts de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, aquest organisme va ratificar dimarts la resolució de la junta de tractament d’aplicar a l’exduc de Palma l’article 86.4 del Reglament penitenciari.

Urdangarin, que compleix condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos, va ingressar el passat 1 de març a la presó provincial d’Àlaba, on ha hagut de dormir de dilluns a dijous en règim obert.

A la presó coneguda com Zaballa va ser traslladat des del Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá d’Henares. El cunyat del Rei va ingressar a la presó de dones de Brieva al juny de 2018 per malversació, prevaricació, frau a l’Administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències en el cas Nóos.

Des de setembre de 2020 acudia a Pozuelo de Alarcón per fer tasques de voluntariat en una ONG, on va acabar la seva tasca a finals de febrer. A partir d’ara, Urdangarin haurà de complir amb un control setmanal, presentant-se personalment a la presó o telefònicament quan estigui fora de Vitòria.