El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño ha localitzat al fons de la mar dues bombones de busseig, propietat de Tomàs Gimeno, el pare d'Anna i Olivia, han informat fonts de la Guàrdia Civil. Aquesta troballa dóna un gir a la investigació, ja que signifiquen unes proves molt importants per confirmar el suïcidi de Gimeno, segons han apuntat des del Programa d'Ana Rosa.

Els investigadors han comprovat que les ampolles pertanyen Gimeno i sospiten que aquest es va llançar a la mar amb el cinturó de ploms i després es va provocar una "mort dolça" amb l'oxigen pur. Estaven a 1.500 metres de profunditat, a cinc milles de la costa de Santa Creu de Tenerife i en la nova zona de recerca dels cossos de Gimeno i Anna.

Aquest vaixell, que està equipat amb un sonar d'escombrat lateral i un robot no tripulat amb capacitat d'operar fins als 2.000 metres de profunditat, va localitzar i va recuperar el cadàver de la major de les nenes, Olivia.

Dies abans d'aquesta troballa va ser localitzada una bombona de busseig i unes fundes nòrdiques que van resultar determinants per afinar les tasques de recerca.

Beatriu, mare de l'Anna i Olivia, prepara un funeral públic

Beatriz Zimmermann, la mare de les petites Anna i Olivia, té la ferma determinació d'oferir un comiat a les nenes, que tindrà la setmana que ve, sense que de moment s'hagi concretat ni data i hora, tal com va assenyalar ahir el portaveu de la família, Joaquín Amills, en una entrevista a Antena 3. Beatriz vol un funeral públic, que es converteixi en un homenatge a Olivia (el cos de la qual va aparèixer el passat 10 de juny) i també a la seva germana Anna, «tot i que no estigui el cos present ». L'acte haurà d'estar condicionat a les limitacions imposades pel nivell 3 que ahir es va decretar per a Tenerife.

Amb tot, la família ha concebut un comiat conjunt, que uneixi la societat espanyola, fins i tot a la comunitat internacional, que s'ha solidaritzat amb aquesta família, en un funeral obert i públic a què es podrà sumar tota la ciutadania (subjecta a les restriccions de la pandèmia) i a què Joaquín Amills no descarta que pugui assistir algun representant de Govern espanyol.

La família reivindica aquest acte també com un punt de partida. «Que les petites Anna i Olivia siguin un present i un futur perquè tots puguem treballar en què les coses canviïn. Perquè fets com aquests no tornin a passar », assenyala Amills.

Si bé la troballa del cos d'Olivia va suposar per a la família un cop dur, també els dóna la seguretat que les petites estan juntes, tenint cura l'una de l'altra, «com sempre han fet».

La Guàrdia Civil treballa en la hipòtesi que Tomás Gimeno va poder llevar-se la vida abans de l'alba del 28 d'abril, després d'haver arrossegat els cossos de les seves dues filles, Anna i Olivia. D'aquí que durant les últimes jornades, el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño s'hagi centrat en rastrejar una zona més allunyada del punt en què es van trobar l'ampolla de busseig, la funda de l'edredó i el cadàver d'Olivia a l'interior d'una bossa, llastada per l'àncora de l'embarcació d'esbarjo, -l'altra bossa en la qual suposadament es trobaria el cadàver d'Anna es va trobar buida- a 1.000 metres de profunditat i dins de l'àrea que coincideix amb l'última geolocalització del mòbil de Gimeno.

En els dies següents a aquesta troballa, i després de batre aquesta zona sense resultats, el vaixell s'ha centrat ara en unes coordenades més allunyades de la costa, una mica més de quatre milles nàutiques, i amb rumb sud-oest, coincidint amb la deriva que hauria seguit l'embarcació, empesa pels corrents, fins a la seva localització en un punt proper al litoral del Puertito de Güímar.

Els investigadors entenen que després de llançar a la mar els cossos de les seves filles, el pare no hauria deixat passar massa temps per, fent ús del cinturó de plom, acabar també amb la seva vida.