El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño ha localitzat al fons del mar tres objectes que haurien pogut pertànyer a Tomás Gimeno, el pare de les petites Anna i Olivia, van informar ahir fonts de la Guàrdia Civil. Es tracta de dues mini-bombolles d’oxigen pur i un propulsor de busseig.

Els investigadors han comprovat que les ampolles pertanyen a Gimeno i sospiten que aquest es va llançar a la mar amb el cinturó de ploms i després es va provocar una «mort dolça» amb l’oxigen pur. Estaven a 1.500 metres de profunditat, a cinc milles de la costa de Santa Cruz de Tenerife i en la nova zona de cerca dels cossos de Gimeno i Anna.

D’altra banda, la mare de les nenes, Beatriz Zimmermann, té la ferma determinació d’oferir un comiat a les seves filles. La intenció és celebrar-lo la setmana que ve, sense que de moment s’hagi concretat data ni hora, tal com va assenyalar ahir el portaveu de la família, Joaquín Amills, en una entrevista a Antena 3. Zimmermann desitja un funeral públic, que es converteixi en un homenatge a Olivia (el cos de la qual va aparèixer el passat 10 de juny) i també a la seva germana Anna, «encara que no estigui el cos present», si bé haurà d’estar condicionat a les limitacions imposades pel nivell 3 que ahir es van decretar a Tenerife.