El cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han acabat la seva reunió al Palau de la Moncloa a les 19:45 hores, després d'una mica més de dues hores i mitja de trobada.

Sánchez i Aragonès han mantingut una primera entrevista després de la presa de possessió del president del Govern i després que tots dos hagin coincidit a Barcelona en els últims dies en diversos actes.

Una entrevista que el Govern central ha confiat que serveixi per canalitzar una nova relació de diàleg que permeti el que Sánchez està definint com el retrobament.

Aragonès ha rebutjat comparèixer a la Moncloa per adonar del desenvolupament de la reunió i oferirà una conferència de premsa al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

Per part de l'Executiu central, serà la ministra d'Hisenda i portaveu, María Jesús Montero, qui oferirà a la seu de la Presidència del Govern la seva versió sobre l'intercanvi de punts de vista.

La reunió s'ha celebrat una setmana després que el Consell de Ministres aprovés els indults a nou líders del procés i hores després que el Tribunal de Comptes hagi reclamat un total de 5,4 milions d'euros a més d'una vintena de dirigents independentistes per les despeses de la promoció exterior amb diners públics del referèndum il·legal de l'1 d'octubre de 2017.