La Policia Nacional ha practicat les primeres identificacions i ja ha pres declaració a testimonis de la pallissa que va posar fi a la vida del jove Samuel la matinada del dissabte a Corunya. Tot i això, encara no s'han produït detencions. Així ho ha assegurat el delegat del Govern a Galicia, José Miñones, en una visita realitzada aquest dilluns a Ourense, durant la qual ha insistit en el fet que serà la investigació, que segueix el seu curs, la que determinarà «si es tracta d'un crim homòfob o no», ja que encara «no es descarta cap via».

«S'està treballant en totes les vies possibles, (la investigació) es troba en aquesta primera fase, parlem de només 24 o 48 hores, i s'estan prenent declaracions a tots els testimonis. I a partir d'allà sabrem si es tracta d'un crim homòfob o no», ha recalcat. Fins ara només «hi ha certes identificacions» de persones relacionades amb la mort d'en Samuel segons els testimonis recollits i al visionament de les càmeres de seguretat de la zona, però el delegat del Govern ha volgut «deixar ben clar que no hi ha detinguts».

En aquest sentit, Miñones ha cridat a «la responsabilitat» i ha demanat «temps» per «deixar treballar» a la Policia, perquè «aquestes són hores clau en la investigació». «Els detalls seran molt importants i per tant crec que devem a la família i a la societat aclarir els fets i posar davant la justícia a aquells que han dut a terme aquest crim», ha subratllat.

«ABSOLUTA CONDEMNA»

El delegat del Govern ha aprofitat per mostrar la seva «absolut condemna» a aquesta «brutal agressió» que ha acabat amb el jove de 24 anys: «En la societat que estem no es pot permetre el que ha passat aquest cap de setmana». Així, Miñones també ha traslladat tot el seu «afecte, estima i acompanyament» a la família, amb la que tractarà de parlar «durant el matí» d'aquest dilluns.

Aquesta pallissa mortal, realitzada a l'Avinguda de Buenos Aires de Corunya passades les 3 h de la matinada de dissabte, continua sota la investigació de la Policia Nacional i sota el secret de sumari decretat pel jutjat. Al llarg del cap de setmana, les xarxes socials s'han omplert de missatges sota el hastag '#JustíciaParaSamuel' i en la jornada d'aquest dilluns ciutats de tota Galicia i Espanya viuran manifestacions en rebuig a aquest crim, davant la possibilitat que hagi sigut un atac homòfob.