El comissari jubilat José Manuel Villarejo insisteix a assenyalar la cúpula d’el PP i subratlla que «l’operació Kitchen és impossible sense Rajoy». En la seva declaració davant del jutge Manuel García Castelló, a què ha tingut accés la Cadena Ser en exclusiva, Villarejo inculpa el llavors president de Govern i afirma que és reclutat pel director de la Policia, Ignacio Cosidó, davant del «gran interès» de Rajoy. A més, treu pit de la seva experiència en intel·ligència per opinar que és «impossible» que una operació d’aquest tipus es pergeñara sense l’autorització de Rajoy, Sáenz de Santamaría i Fernández Díaz.

En la seva declaració davant del magistrat, recollida en un àudio de més de tres hores i mitja a què ha tingut accés aquesta emissora, Villarejo assenyala a alts càrrecs populars, a agents de la policia política i a l’CNI, i els tracta d’implicar a la trama desenvolupada entre 2013 i 2015 per robar i destruir les proves pogués guardar Luis Bárcenas, extresorer de la formació de Gènova 13.

Si bé Villarejo va fer aquesta declaració el divendres a l’Audiència Nacional, ahir dimarts va tenir una nova cita amb García-Castelló, que l’interroga en el marc de la peça separada número 30 de ‘Tàndem’, en què s’investiga el projecte ‘Ring ‘. A la seva sortida, Villarejo va assegurar que va lliurar un dels números de telèfons amb el qual -segons ell- contactava amb Rajoy.