La policia d’Haití va informar dijous que va arrestar 15 colombians -membres retirats de l’Exèrcit-i a dos nord-americans sospitosos d’assassinar el president Jovenel Moïse. El nombre de presumptes implicats en el magnicidi és de 28 persones, vuit dels quals estan pròfugues i tres han estat abatuts.

El cap de la Policia, Lleó Charles, va detallar que 15 colombians i dos nord-americans d’origen haitià van ser interceptats després d’una operació policial de dos dies. «Era un comando de 28 atacants, inclosos 26 colombians. Vam interceptar a 15 colombians i a dos nord-americans d’origen haitià. Tres colombians van morir i vuit estan pròfugs», va detallar. Un cop capturats els autors físics de el crim, el comandament policial va assegurar que és l’hora de desemmascarar els autors intel·lectuals.

El primer ministre interí, Claude Joseph, va declarar que s’ha «arrestat la majoria dels atacants» i que està «encantat amb el suport de la població». Per la seva banda, el ministre de Defensa de Colòmbia, Diego Molano, va informar que els colombians capturats són membres retirats de l’Exèrcit de país i va confirmar que la Interpol ha sol·licitat informació a la policia colombiana.

Ajuda internacional

La policia haitiana ha demanat a la població que els ajudin a «aclarir el crim», pel qual ha demanat doncs que es comparteixi qualsevol informació disponible. Així mateix, també ha sol·licitat ajuda internacional per la investigació. l comissionat de Govern del Tribunal de Primera Instància de Port-au-Prince, Bedford Claude, va demanar a l’inspector general en cap, Frantz Jean François, que posi a alts funcionaris i agents de seguretat de president Jovenel Moïse a disposició de la Justícia.