El titular del Jutjat d’Instrucció Número 46 de Madrid, José María Escribano, ha decidit imputar el tresorer de Podem, Daniel de Frutos, i la gerent de la formació morada, Rocío Esther Val, en el denominat cas Mainadera, en què s’investiga si la ministra d’Igualtat, Irene Montero, va utilitzar una empleada de Podem –ara assessora del Ministeri– com a cuidadora de la seva filla amb el llavors també ministre. Pablo Iglesias durant la campanya electoral del 2019.

En una interlocutòria, cita per Europa Press, el jutge ha acordat sentir en declaració en concepte d’investigats a De Frutos i Val el 19 de juliol a les 10.00 hores als jutjats de plaça de Castilla de Madrid.

La decisió del jutge arriba després que la Fiscalia demanés que se citessin els dos treballadors de Podem en qualitat d’investigats, «ja que tant en el cas del delicte electoral (per despeses en benefici propi abonat amb diners electorals) com en el d’administració deslleial» tots dos ser els que «van ordenar el pagament» i, per tant, «en la seva garantia han de ser escoltats com a investigats».