El president de PP, Pablo Casado, ha anunciat que aquest divendres que presentaran un recurs contra els indults als condemnats pel procés cinc membres del Partit Popular que van ser «agredits» o «perjudicats» pels «violents» la setmana del referèndum il·legal de l’1 d’octubre de 2017. El passat 30 de juny el PP ja va presentar nou recursos contenciós-administratius contra els indults concedits al·legant que consistien en un «atropellament democràtic». El Tribunal Suprem va admetre a tràmit a l’endemà aquests nou recursos presentats per cada un dels nou expedients d’indult, una mesura de gràcia aprovada el passat 22 de juny pel Consell de Ministres.

Casado va anunciar ahir un nou recurs contra aquests indults. «Avui presentem un recurs perquè es personin cinc companys del PP que van ser agredits o perjudicats durant l’1 d’octubre i aquesta setmana», va assegurar en una entrevista a esRadio, que ha recollit Europa Press. El cap de l’oposició va justificar aquest pas al·legant que aquests indults «no només han afectat tota la societat en general i la unitat nacional», sinó que «han afectat persones i famílies a les quals els violents separatistes han agredit o fins i tot han danyat els seus béns personals».

Casado va recordar que en el cas de l’actual president del PP català, Alejandro Fernández, es va entrar «en el seu garatge particular, li van trencar el cotxe, li van punxar les rodes i l’hi van pintar». A més, va al·ludir que es va fer un «escrache» a Andrea Levy, actualment regidora a Madrid i presidenta del Comitè de Drets i Garanties del PP, i va afegir que a la portaveu del PP al Parlament català, Dolors Montserrat, «li van boicotejar l’empresa dels seus pares». «Això està passant a tot el constitucionalisme. Per què Sánchez pacta amb ells? Perquè necessita els seus vots», va ressaltar.