La jutge d’Instrucció número 3 de Madrid, María Isabel Durántez, ha procedit a arxivar la investigació sobre les cartes amenaçadores amb bales al seu interior que van rebre el llavors candidat de Podem, Pablo Iglesias; el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. La decisió, revocable si apareix algun indici nou, és una conseqüència del fet que les diligències practicades no han permès avançar en la identificació de l’autor de les missives.

Campanya marcada

El mateix Iglesias, a través del seu compte de Twitter, va donar a conèixer que havia estat víctima d’amenaces en rebre un sobre amb bales, segons li havia informat el Ministeri d’Interior, el titular del qual, Grande-Marlaska, també n’havia rebut un altre. Després s’hi va sumar el de Gámez i els enviaments van marcar la campanya electoral dels comicis del 4-M a Madrid.

L’adreçada a l’aleshores líder de Podem tenia dues bales de fusell tipus Cetme i un missatge: «Has deixat morir els nostres pares i avis. La teva dona, els teus pares i tu esteu sentenciats a la pena capital. El teu temps s’esgota». El sobre enviat al ministre guardava dos cartutxos sense percudir del calibre 7,62x51 i un escrit que deia textualment: «Tens 10 dies per dimitir. El temps de riure’t de nosaltres s’ha acabat. Policia Nacional, Guàrdia Civil. El temps el tens en contra per als ‘taponazos’».

La directora de la Guàrdia Civil, per la seva banda, va rebre la carta a la secretaria del seu despatx, amb un cartutx del calibre de 7,62 mm. Pocs dies després, la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, va rebre al seu Ministeri un altre sobre amb una navalla que estava tacada amb gotes vermelles. El remitent va ser un veí d’El Escorial amb problemes de salut mental que havia enviat altres cartes amenaçadores.