El govern cubà va aprovar divendres a la nit el decret de llei que autoritza el funcionament de les pimes privades i estatals, una mesura que suposa un pas més cap a les reformes econòmiques al país socialista, en el qual predomina l'empresa pública, segons va informar AFP.

«El Consell d’Estat va aprovar el decret llei Sobre les micro, petites i mitjanes empreses, que facilita la seva inserció de manera coherent en l'ordenament jurídic com a actor que incideix en la transformació productiva de país», exposa una nota a la pàgina web de l'Assemblea Nacional del Poder Popular de Cuba.

L'aprovació de les «normes jurídiques» que regiran les Pimes «ja és un fet», va celebrar a Twitter el president Miguel Díaz-Canel. «Seguim fent passos ferms en l’actualització del model econòmic de Cuba», va apuntar. El seu ministre d’Economia, Alejandro Gil, va destacar que, amb la legalització de les pimes i «una major autonomia de l’empresa estatal», «l’economia cubana entra en un procés de transformació i desenvolupament».

Aquesta decisió, llargament esperada pels emprenedors cubans, arriba gairebé un mes després que esclatessin les inèdites manifestacions de l’11 i el 12 de juliol al crit de «tenim fam» i «llibertat» en més de 40 ciutats de país, que van deixar un mort, desenes de ferits i centenars de detinguts.