Els Carrabiners de Milà (Itàlia) van interceptar ahir una carta adreçada al Papa Francesc amb tres bales de pistola i un missatge al seu interior relacionat amb la malversació de fons immobiliaris al Vaticà, que ha portat a judici el cardenal Angelo Becciu i altres nou persones.

Segons el Corriere della Sera, la missiva va ser interceptada al centre de classificació postal de Peschiera Borromeo, on va ser confiscada pels carrabiners de Sant Donato Milanese que investiguen el cas sota la direcció de la fiscal de torn de la Fiscalia de Milà, Alessandra Cerreti.

En concret, el sobre contenia tres perdigons tipus Flobert, calibre 9 mil·límetres, i el text, escrit amb bolígraf, estava dirigit a «El Papa-Ciutat de Vaticà-Piazza San Pietro a Roma». L’home que va remetre la carta des de França seria conegut per la policia vaticana.

El tribunal del Vaticà va començar a finals de juliol el judici al cardenal Angelo Becciu, a qui el Papa va destituir per la seva dubtosa gestió dels fons reservats de la Secretaria d’Estat en la compra opaca d’un immoble de luxe a Londres que va causar un forat milionari a les arques de la Santa Seu. En aquest cas seran processades 9 persones més.