La primera dona contagiada del virus del Nil aquest any a l’Estat espanyol, registrada a la localitat de Coria del Río, va morir divendres als 73 anys a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla després de diversos dies ingressada.

La Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia va notificar que la víctima patia «patologies prèvies greus». Es tracta d’una de les tres persones afectades aquest any per la malaltia, juntament amb una veïna més de Coria del Río de 69 anys que es troba ingressada, i una altra de Villamanrique de la Condesa de 63 anys que es recupera a casa seva.

Precisament, el 30 de juliol passat, l'alcalde de Coria del Río, Modest González, avisava que les mostres recollides per l'Estació Biològica de Doñana-CSIC als arrossars del Baix Guadalquivir haurien detectat en exemplars de mosquits de la zona «una càrrega vírica d’intensitat equiparable a la del brot del 2020». Així, alertava de la «proliferació de mosquits» transmissors del virus del Nil Occidental, després que el brot de l’any passat se saldés amb 76 casos, 71 dels quals a Andalusia. En concret, la província de Sevilla en va acaparar 57, especialment a la zona de Coria i Puebla del Río, i va causar quatre morts.