El director de la CIA, William J. Burns, va mantenir una reunió secreta a Kabul el dilluns amb el líder de facto dels talibans, Abdul Ghani Baradar, per discutir la delicada situació creada a la capital afganesa, segons informa aquest dimarts el diari The Washington Post.

Es tracta de la trobada cara a cara de més alt nivell entre els talibans i l'administració del demòcrata de Joe Biden des que els radicals islàmics van prendre la capital afganesa, segons funcionaris estatunidencs familiaritzats amb l'assumpte que van parlar al citat diari sota condició d'anonimat.

El president dels EUA va enviar al responsable de la CIA, un veterà del Servei Exterior i el diplomàtic més condecorat del seu gabinet, enmig d'un frenètic esforç per evacuar a les persones de l'aeroport internacional de Kabul en el que Biden ha anomenat "un dels ponts aeris més grans i difícils de la història", destaca el diari.

La CIA es va negar a comentar els detalls d'aquesta reunió amb els talibans, però les discussions van tractar probablement de la data límit imminent del 31 d'agost en la qual Biden pretén que l'exèrcit estatunidenc conclogui el seu transport aeri de ciutadans estatunidencs i aliats afganesos.