Des de les 21 hores del 21 de juliol fins a les 11 de l'endemà. És el temps aproximat que els tres suposats agressors van mantenir retinguda la jove de 19 anys a la qual van torturar a Formentera. 14 hores de vexacions i humiliacions en què la van violar reiteradament, a més de cremar-la amb cigarrets i culleretes cremant i drogar-la amb cocaïna i crack perquè no oposés resistència. Així ho van confirmar diumenge fonts pròximes al cas a Diario de Ibiza.

La jove, procedent de Lleó, però resident a Llucmajor, a Mallorca, va denunciar els fets una setmana més tard que tingués lloc la brutal agressió, en una comissaria de la Policia Nacional de Palma. La violació múltiple va tenir lloc en una casa abandonada de Sant Ferran, a l'illa menor de les Pitiüses. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil compara l'ADN de les diferents xeringues que es van trobar al lloc dels fets, en què també van trobar un matalàs vell i grans quantitats d'escombraries.

Els dos homes arrestats divendres passat per agents de la Guàrdia Civil, de 32 i 37 anys i nacionalitat marroquina, comptaven amb «antecedents penals en delictes contra la salut pública i robatoris». Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat busquen el tercer possible implicat en la brutal agressió sexual, que es troba fugit de la Justícia al seu país natal, el Marroc, segons van explicar fonts oficials.

Llibertat provisional

El Jutjat d'Instrucció número 2 d'Eivissa, en funcions de guàrdia, va ordenar ahir la llibertat provisional sense fiança per als dos detinguts amb relació a l'agressió sexual múltiple. Els dos homes, de 32 i 37 anys i d'origen marroquí, hauran de comparèixer diàriament davant el jutjat fins que se celebri el judici.

Després de la vista, la magistrada a càrrec del cas va retirar als dos homes el passaport i va decretar la prohibició que abandonin les Pitiüses fins al dia del judici. El Diario de Ibiza va tractar de posar-se en contacte amb les advocades dels dos imputats, Maria Ribas i Francisca Fernández, úniques testimonis (al costat de l'advocat de la víctima) de les declaracions que els dos homes van dur a terme davant la jutge en tractar-se d'una vista a porta tancada, que van preferir no prestar declaració.