Sis dies després, l’incendi de Sierra Bermeja, a Màlaga, es va donar per controlat gràcies a les intenses pluges caigudes a la nit i que van facilitar la tasca del dispositiu d’extinció desplegat pel Pla Infoca i reforçat per la Unitat Militar d’Emergències (UME) i efectius d’altres comunitats autònomes i el Govern, fins a sumar més de mil persones i 51 mitjans aeris.

L’anunci va ser fet pel president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, que va assenyalar que després de ser controlat comença una fase molt complicada que és la d’estabilitzar i extingir el foc i que encara portarà molt de temps fins que es doni per acabada. Tot i que la pluja s’espera que faciliti molt aquesta tasca, el Pla Infoca preveu un dispositiu especial per evitar possibles reactivacions.

Amb l’incendi controlat, el Pla Infoca va baixar el nivell de l’incendi de 2 a 0, i d’aquesta manera es desactiva la presència de la UME i començarà un replegament progressiu dels efectius, inclosos els oferts per altres comunitats autònomes. A més, Infoca va autoritzar la tornada progressiva dels 250 veïns desallotjats de Genalguacil, que podran tornar als seus habitatges, apel·lant a un retorn de manera «ordenada».