Una dona va ser degollada ahir a Vitòria amb un ganivet pel seu marit, que es va suïcidar clavant-se la mateixa arma al pit, mentre a la casa romanien els dos fills menors d’edat de la parella, segons van informar a Efe fonts coneixedores de el cas. La parella s’havia separat o estava en tràmits de separació.

Els fets es van registrar poc després de les set del matí en un habitatge del barri de Sansomendi de la capital alabesa, a l’interior del qual es trobaven també els dos fills menors de edat.

L’home, de 42 anys, va tancar la dona, de 37, en un balcó de l’habitatge i la va degollar amb un ganivet de cuina. Després, ell es va fer uns talls al coll amb el mateix ganivet i se’l va clavar al pit, a l’altura del cor. Els dos fills de la parella, de 17 i 13 anys, van ser els que van avisar els serveis d’emergència, que quan van acudir a al lloc van trobar encara amb vida l’home, però ja havia perdut molta sang i tot i els intents de reanimació, va morir al lloc.

L’Ertzaintza ha obert una investigació. Es desconeix si la dona i l’home, que acabava de sortir de treballar en el torn de nit d’una empresa, seguien vivint junts.

Pel que sembla, l’home havia manifestat en alguna ocasió a algun familiar, sobre la seva dona i en relació al procés de separació, que la mataria. L’alcalde de Vitòria, Gorka Urtaran, va mostrar la seva «més rotunda condemna» davant el crim masclista.