La líder dels Comuns, Jèssica Albiach, dona per fet que el govern de coalició entre PSOE i Podem seguirà "més enllà del soroll" que ha generat el cas per la inhabilitació del diputat canari Alberto Rodríguez. Preguntada per si creu que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, hauria de dimitir, Albiach ha demanat "no avançar esdeveniments" i considera a Rodríguez víctima d'una "aberració democràtica". La líder dels Comuns ha carregat contra una cúpula del poder judicial "absolutament esbiaixada cap al sector conservador reaccionari" i ha evitat comparar el cas de Rodríguez amb el dels líders independentistes. "Estem veient una nova ingerència del poder judicial que està atacant aquells que no són de la seva colla", ha reblat.

En un acte amb simpatitzants del partit a Girona, Jèssica Albiach ha defensat la necessitat que es mantingui el govern de coalició entre PSOE i Podem. De fet Albiach diu que "i tant" que seguirà els dos anys que queden "perquè l'objectiu s'ho val" malgrat alguns poders de l'Estat "que posen pals a les rodes" a l'executiu. "Nosaltres tenim molt clar el govern de coalició per derogar la llei mordassa o la reforma laboral i més enllà del soroll i que no és fàcil governar, tenim molt clar per què estem aquí", remarca.

La líder dels Comuns ha carregat durament contra el poder judicial "esbiaixat" cap al sector conservador i considera que hi ha hagut "una nova ingerència" amb el cas del diputat de Podem Alberto Rodríguez. Albiach ha refermat el "total suport del partit" al polític canari i demana "no avançar esdeveniments" en relació a la petició de dimissió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per haver inhabilitat Rodríguez.

En aquest sentit, la líder dels Comuns no ha entrat en comparacions amb el cas dels líders independentistes perquè "són moments diferents". Albiach ha deixat clar que el cas del procés "no hauria d'haver arribat mai als tribunals" i considera que "mai han compartit la ingerència" que hi va haver per part del poder judicial.

"Vam estar al judici, hem treballat pels indults i ara ho estem fent en la reforma del codi penal que afectaria a la resta de processats independentistes que estan a l'exili. En aquest sentit sempre hem estat ferms", remarca Albiach.

Derogaran la reforma laboral

Finalment, la líder dels Comuns assegura que no contemplen "cap altre escenari" que una derogació de la reforma laboral. Albiach ha assegurat que això passarà i celebra que el PSOE hagi anat en aquesta direcció. "És una de les polítiques més nocives contra les classes populars i treballadores i ens ha abocat a la precarietat", ha remarcat.

En aquest sentit, ha recordat que es tracta "d'un compromís de la vicepresidenta segona d'Espanya" i de la coalició de govern i, per tant, dona per fet que s'haurà derogat abans que acabi aquesta legislatura. "