El ministre de Cultura, Miquel Iceta, i el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, agraeixen a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, la seva actitud "serena" en el procés de retirada de l'acta de diputat a Alberto Rodríguez, fins ara militant de Podem. Tots dos ho han dit en el marc del Congrés Nacional que el PSC ha dut a terme aquest diumenge a la seu del barri del Poblenou de Barcelona. Iceta considera que Batet ha estalviat "un enfrontament institucional" sense cercar excuses a l'hora de seguir el mandat judicial, mentre que Illa ha posat en valor l'actitud "clarivident" de la presidenta del Congrés i la seva actitud per "defensar la separació de poders".

"Meritxell Batet ha posat per davant l'interès general", ha destacat Iceta en el seu parlament davant dels consellers nacionals del partit. En aquest sentit, ha qualificat la presidenta del Congrés de "dona d'Estat" pel tarannà de la decisió presa.

"Ens ha estalviat un enfrontament institucional, assumint decisions i dificultats sense cercar excuses ni amagar-se", ha afegit. Illa també ha fet un reconeixement a la decisió de Batet, destacant la seva actitud "serena i clarivident".

"Ha defensat la separació entre institucions i el respecte entre els poders de l'Estat, cosa que alguns encara no han entès", ha apuntat. El cap de l'oposició ha afegit que "sense Estat de dret o hi ha llibertat".

Per la seva banda, els membres del Consell Nacional han donat suport a les paraules dels dos líders socialistes aplaudint Batet dempeus.