Almenys vuit persones van morir divendres a la nit i més de 300 van resultar ferides al festival de música Astroworld que se celebra a Houston (Estats Units). Segons els primers indicis apuntats per les autoritats, una allau humana hauria desencadenat la tragèdia. «Tenim vuit persones mortes i diversos individus més ferits», va confirmar el cap dels bombers de Houston Samuel Peña.

Era la primera nit del macrofestival, que se celebrava al complex esportiu i de lleure NRG Park de la ciutat de Houston. Segons les primeres investigacions, l’incident va tenir lloc durant un dels primers concerts de la nit, el protagonitzat pel cantant de rap Travis Scott, quan una multitud de persones es va reunir davant de l’escenari i «va començar a aixafar la gent que es trobava a primera fila», segons va explicar Peña. Aquesta situació va provocar els primers ferits i escenes de pànic entre els assistents.

Un nen de 10 anys

«La gent va començar a caure, a quedar inconscient i això va incrementar el pànic», va detallar el cap dels Bombers. «Hem transportat fins ara 17 persones a hospitals. Onze estaven en aturada cardíaca i una era un nen de 10 anys», va afegir Peña en la primera compareixença davant els mitjans després de la tragèdia. Més de 300 persones van rebre assistència sanitària al mateix recinte del festival. Les autoritats xifren en 50.000 els assistents a aquesta primera jornada de l’Astroworld.

El canal de transmissió en directe del festival va mostrar de fet el moment en què Travis Scott va aturar la seva actuació en veure què estava passant davant de l’escenari.

Totes les activitats del festival previstes per a avui van ser cancel·lades, van informar els organitzadors a la cadena KHOU11. Les autoritats van organitzar un centre d’atenció a les famílies dels ferits a l’hotel Wyndham, al costat del complex del festival.