El Govern va aprovar ahir, a proposta del Ministeri d’Educació i FP, els nous criteris d’avaluació, promoció i titulació per a l’educació primària, secundària, batxillerat i formació professional, canvis que entraran en vigor aquest mateix curs 2021-2022.

El reial decret permetrà als alumnes de 2n de Batxillerat obtenir el títol amb una assignatura suspesa, contempla la repetició de curs com una cosa excepcional i a més eliminarà les proves de recuperació de juny i/o setembre a Secundària.

«Estem davant d’un nou sistema d’avaluació que impulsa la cultura escolar basada en la confiança, el treball col·laboratiu i la participació», va assenyalar la ministra d’Educació i FP, Pilar Alegría. Segons va explicar, aquest reial decret permet que Espanya s’adeqüi als estàndards europeus, ja que contempla «un caràcter integrador» a totes les etapes educatives, posa el focus en el que es coneix com a avaluació contínua i fa «un pas més» per reforçar la personalització de tots els processos d’aprenentatge.

A més, la repetició serà considerada una mica excepcional, ja que tal com va destacar la ministra, un 30% dels estudiants espanyols de 15 anys han repetit almenys un cop de curs.