Temor a Europa davant la nova variant del coronavirus detectada a Sud-àfrica. La Unió Europea té per objectiu cancel·lar els viatges aeris des de la regió del sud de l’Àfrica enmig d’una creixent preocupació per una nova variant de Covid-19 detectada a Sud-àfrica, va dir divendres la cap de la Comissió de la UE, Ursula von der Leyen, en un tuit.

«La Comissió proposarà, en estreta coordinació amb els estats membres, activar el fre d’emergència per aturar els viatges aeris des de la regió del sud de l’Àfrica a causa de la variant B.1.1.529», va dir. La variant té una «constel·lació inusual» de mutacions que són preocupants perquè podrien ajudar-lo a evitar la resposta immune del cos i fer-lo més transmissible, diuen els científics sud-africans.

Dijous, el Regne Unit i Israel van ser els primers a anunciar restriccions de viatges des de diversos països del sud de l’Àfrica a causa de la nova variant de la Covid-19 detectada Sud-àfrica altament mutable i que s’ha propagat ràpidament al país.

El Govern del Regne Unit ha emès un comunicat en el qual ha informat que des d’aquest divendres se suspenen els vols procedents de Sud-àfrica, Namíbia, Lesotho, Botswana, Eswutini i Zimbàbue, nacions que s’afegeixen a la llista vermella que indica el risc de coronavirus.

A partir de la matinada de diumenge es retirarà la suspensió de vols en posar en un funcionament un sistema de quarantena per als viatgers procedents d’aquests països en establiments hotelers durant deu dies.

Londres ha adoptat aquestes restriccions després d’haver declarat la variant B.1.1.529 com a variant sota investigació (VUI) per l’Agència de Seguretat Sanitària del país al considerar que «inclou una gran quantitat de mutacions [...] potencialment significatives des del punt de vista biològic que poden canviar el comportament del virus en relació amb les vacunes, els tractaments i la transmissibilitat».

«Es requereix més investigació», ha asseverat el Govern, que de moment no ha registrat casos d’aquesta soca en el país, segons ha informat en un comunicat.