La Guàrdia Civil ha detingut un home per un suposat delicte de violència masclista a Càceres gràcies al gest de socors que va fer la seva dona quan viatjaven en un vehicle amb un nen menor i van ser aturats pels agents en un control policial. Durant el transcurs de la identificació, la dona va fer un gest consistent a mostrar la mà tancada amb el polze sota els dits, un senyal que s’ha popularitzat recentment.

Un dels agents es va adonar ràpidament del gest i, en poder tractar-se d’un senyal d’auxili per una suposada situació de violència de gènere, el guàrdia civil el va convidar a baixar del vehicle i passar a la furgoneta oficial.

La dona va manifestar als agents que estava sent amenaçada pel seu marit, el conductor del vehicle, i que dies abans havia arribat a agafar-la del coll diverses vegades per diferents qüestions familiars.

Els agents de l’Equip d’Atestats i Informes de Plasència van activar el protocol d’ajuda a la dona i van donar avís immediat a la Central 062 davant de l’existència d’un suposat delicte de maltractaments per violència de gènere. Al lloc es van presentar agents de la Guàrdia Civil que van procedir a la detenció del conductor del vehicle.