El 63% de les parlamentàries australianes han patit alguna forma d’assetjament sexual durant la seva feina, segons un informe divulgat ahir per la Comissió Australiana de Drets Humans i elaborat arran d’una denúncia de violació a dependències del Parlament. L’informe, elaborat amb les dades demanades després d’entrevistar 1.723 persones de 33 organitzacions diferents, revela que el 33% de les treballadores del Parlament van patir almenys un incident d’assetjament sexual i el 51% ha patit assetjaments laborals, abusos sexuals o intents de violació.

El Govern va encarregar l’elaboració de l’estudi després que l’antiga assessora governamental Brittany Higgins denunciés el passat febrer que un home que treballava per al Partit Liberal la va violar a dependències del Parlament el març del 2019.

La comissionada per a la Discriminació Sexual i autora del treball, Kate Jenkins, va anunciar en la presentació de l’informe que el 51% de treballadors que declara haver experimentat aquestes situacions és un nombre «inacceptable» i va afegir que el 77% les ha patit, presenciat o n’ha tingut notícia. «La cultura ho permetia, animava a això», va dir una de les enquestades anònimes.