El fiscal suís Yves Bertossa ha tancat la recerca que realitzava sobre la Fundació Lucum i en la qual mantenia com investigats tant a l'examant del rei emèrit Corinna Larsen i diversos gestors, com Arturo Fasana i Dante Canonica, i banquers. Aquesta fundació panamenya, de la qual era beneficiari Joan Carles I, va ser la dipositària d'una donació de 100 milions de dòlars, 65 milions d'euros, realitzada el 2008 pel rei Abdalá de l'Aràbia Saudita.

Tal com avança OkDiario, i ha confirmat en fonts jurídiques Europa Press, el fiscal del cantó de Ginebra ha decidit tancar el cas, i per tant exonera a tots els investigats, inclosa Larsen, persona a la qual el exmonarca hauria donat amb posterioritat --en 2012-- aquesta mateixa quantitat. Cal recordar que en aquesta causa no constava com investigat el rei emèrit.

 El fiscal Bertossa investigava als encausats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i cobrament de comissions irregulars. El motiu era la falta de transparència sobre aquesta donació de 65 milions d'euros.