Una misteriosa malaltia està afectant centenars de gossos a la costa de Yorkshire, al Regne Unit. Segons informa 'The Guardian', veterinaris i propietaris han alertat en els últims dies d'un gran augment de vòmits greus i diarrees entre els animals que han passejat per les platges d'aquesta regió.

Aquest dilluns, la veterinària Brogan Proud va publicar un post a les xarxes socials demanant als propietaris dels gossos no anar a la platja després de detectar un important increment d'aquesta misteriosa malaltia, que podria afectar "milers" de cans. La publicació ha atret el testimoniatge de casos similars de persones que van visitar amb els seus gossos aquestes platges durant els primers dies del mes de gener.

Més enllà de les teories que circulen per les xarxes, Proud ha explicat que cap veterinari, agència o autoritat ha pogut establir una causa d'aquesta malaltia, que es desconeix si està relacionada amb haver ingerit alguna substància que es trobava a la platja o amb haver-se banyat al mar.

"Si es tracta d'un virus o un bacteri, es propagarà a través de l'orina, la femta o la muda de pèl. I tots sabem com els agrada als gossos trobar-se i saludar-se: nas amb nas, tocar-se les natges i tot aquest tipus de coses", ha detallat la veterinària. La seva recomanació és rentar bé als gossos i estar pendents del seu comportament.