El personal de Downing Street, seu de la prefectura del Govern britànic, celebrava reunions socials en què es consumia vi i cervesa tots els divendres durant la pandèmia de covid-19, malgrat les diferents restriccions vigents a cada moment, va revelar ahir el diari Daily Mirror.

Els esdeveniments, qualificats a la premsa com «el vi dels divendres», estaven programats de forma automàtica a les agendes de mig centenar d’empleats de l’oficina del primer ministre, Boris Johnson, i a vegades les reunions arribaven a allargar fins a la mitjanit.

Com en ocasions anteriors, Downing Street no ha desmentit la informació i es limita a demanar que s’esperi als resultats de la investigació interna que dirigeix ​​l’alta funcionària Sue Gray sobre les suposades festes il·legals a la seu de l’executiu.

«El vi dels divendres», una llarga tradició a la seu del primer ministre, comptava amb el permís del mateix Johnson, que de vegades passava pel lloc de la reunió per parlar amb els empleats, segons el diari.

Una font anònima va assenyalar al mitjà que el cap del Govern passava per les trobades de camí al seu apartament oficial, ubicat al mateix edifici, i sovint animava la seva celebració.

El Daily Mirror va publicar la imatge d’un frigorífic ple de begudes alcohòliques que va entrar a Downing Street a través d’una porta del darrere l’11 de desembre de 2020, quan a Anglaterra estava prohibit que persones no convivents tinguessin contacte amb fins socials a interiors.

En aquestes reunions el personal es reunia per jugar a jocs de taula com el Pictionary mentre bevia vi i cervesa, segons la mateixa font.

La nova revelació se suma a una infinitat d’informacions difoses a la premsa britànica a les últimes setmanes sobre presumptes violacions em les restriccions socials al si de l’executiu, en què el mateix Johnson va arribar a estar implicat de forma personal.

Dimecres passat, el primer ministre va demanar «disculpes» per haver participat en una festa el maig del 2020 als jardins de Downing Street, encara que va argumentar que creia que es tractava d’una reunió de treball.