Una anomalia elèctrica en una regleta on hi havia diversos aparells endollats a l’habitació on dormien dos dels sis morts. Aquesta és la causa que va donar origen al brutal incendi que va causar dimarts a la nit sis morts, tres ferits greus i dotze lleus a la Residència de la 3a Edat de Moncada, a València. Així ho determina l’informe preliminar elaborat pels especialistes en investigació d’incendis de la VI Zona de la Guàrdia Civil, que des de primera hora del matí d’ahir estaven al geriàtric per prendre imatges i inspeccionar la zona buscant primer el focus i després l’origen del devastador foc.

Ara falta per determinar altres circumstàncies essencials per dirimir si s’ha tractat d’un accident no previsible o si hi ha errors que han contribuït no només a la generació del propi incendi, sinó a l’agreujament de les seves conseqüències, cosa que elevaria el que ha passat a una infracció penal amb responsabilitat que els investigadors i la jutgessa d’Instrucció número 3 de Moncada haurien de dirimir.

Els especialistes del grup d’Incendis hauran d’examinar la regleta per determinar si té una avaria de fabricació per la qual va acabar creant una anomalia que va donar origen al foc o si va existir una sobrecàrrega per excés de tensió, una de les causes més esteses dels incendis a interiors, principalment en els mesos més fred i que es produeix quan s’endollen aparells que sumen més watts dels que pot suportar la base a què es connecten.