Benet XVI ha admès que sí que va ser present en una reunió en la qual es va parlar d'un sacerdot acusat d'abusos quan era arquebisbe de Munic-Freising entre 1977 i 1982 i atribueix a un «error en l'edició de la seva anterior declaració» haver negat la seva presència en la trobada. El papa emèrit s'ha pronunciat així sobre la seva declaració recollida en l'informe d'abusos sexuals de la diòcesi de Munic, que va comptabilitzar almenys 497 víctimes entre 1945 i 2019 i que l'acusa de conducta indeguda en almenys quatre d'ells. Segons ha declarat el seu secretari privat, Georg Gänswein, a l'Agència Catòlica de Notícies (KNA), el papa emèrit havia negat la seva presència en tal reunió a causa d'«un error» en l'edició de la seva declaració sobre una de les reunions citades per l'informe.

«L'error no va ser comès a mala fe», sinó que va ser el «resultat d'un error en el processament editorial de la seva declaració». «Ell està molt penedit per això i es disculpa», ha manifestat Gänswein. D'aquesta manera, Benet XVI ha manifestat que «sí que va participar en la reunió de l'ordinariat el 15 de gener de 1980», segons el comunicat que ha estat recollit pel portal del VaticàVatican News. No obstant això, ha assegurat que en aquella reunió «no es va prendre cap decisió» sobre la designació pastoral del sacerdot en qüestió, sinó que en realitat només es va afrontar el tema des de la perspectiva de «permetre un allotjament» per al sacerdot mentre estava rebent tractament terapèutic a Munic. L'informe elaborat pel bufet d'advocats Westpfahl Spilker Wastl (WSW), que va dur a terme el peritatge en nom de l'arxidiòcesi, mostrava una acta de la reunió en la qual es deia que va ser present i va rebutjar la negació per considerar-la «poc creïble».

Després de l'informe, Benet XVI va dir sentir «vergonya» davant els casos d'abusos sexuals a l'Església catòlica alemanya i va expressar la seva «proximitat» a les víctimes, encara que va apuntar al fet que encara no l'ha llegit en la seva totalitat i que ho farà en els pròxims dies. «Benet XVI fins avui a la tarda no ha sabut de l'informe del bufet d'advocats Westpfahl-Spilker-Wastl, que compta amb més de 1.000 pàgines. En els pròxims dies examinarà amb atenció el document», va declarar en el seu nom el seu secretari Gänswein, als mitjans de comunicació del Vaticà. «El Papa emèrit, com ja ha reiterat diverses vegades durant el seu pontificat, expressa la torbació i la vergonya que li produeixen els abusos sexuals a menors comesos per clergues i manifesta la seva personal proximitat i la seva oració a totes les víctimes amb algunes de les quals s'ha trobat personalment durant els seus viatges Apostòlics», va assegurar el prelat.