La infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, han anunciat aquest dilluns que posen fi a la seva relació, després de 24 anys de matrimoni i quatre fills en comú.

L'anunci de la separació es produeix després que la setmana passada la revista 'Lecturas' va publicar unes fotos d'Urdangarin en les quals passejava amb una altra dona de la mà, que va resultar ser una companya del bufet d'advocats en el qual treballa a Vitòria. El mateix marit de la infanta va confirmar la notícia i va assegurar que la parella gestionaria la situació "de la millor manera possible".

La filla menor del rei Joan Carles i la reina Sofia va conèixer Urdangarin durant els Jocs Olímpics d'Atlanta el 1996, en els quals el guipuscoà va participar com a jugador de la selecció d'handbol. La parella es va casar el 4 d'octubre del 1997 a la Catedral de Barcelona, ja convertits en ducs de Palma per decisió de l'aleshores rei.

El matrimoni va tenir el primer fill el 1999, Juan Valentín, a qui van seguir tres més: Pablo Nicolás (2000), Miguel (2002) i Irene (2005).

Els anys següents, Cristina, la primera dona de la casa reial amb un títol universitari després de llicenciar-se en Ciències Polítiques el 1989, va compaginar els actes en representació de La Zarzuela amb la seva feina a la Fundació La Caixa, per a la qual encara treballa avui dia.

L'abril del 2009, la família va anunciar que es traslladava a la seva residència de Washington després que Urdangarin va ser nomenat conseller internacional de Telefónica, fet que va obligar la infanta a abandonar temporalment el lloc que ocupava a la Fundació la Caixa.

A finals del 2011, Urdangarin va ser imputat en una peça separada del cas Palma Arena i va començar així tot un calvari judicial en el qual també es va veure immersa Cristina per la seva relació tant amb la societat Aizoon com amb l'Instituto Nóos, si bé inicialment no la van imputar.