El president dels Estats Units, Joe Biden, va titllar aquest dilluns d’«estúpid fill de puta» un periodista de la cadena conservadora Fox News, en resposta a una pregunta a l’acabar un acte a la Casa Blanca.

L’insult de Biden va tenir lloc després que el reporter Peter Doocy li preguntés si creia que la inflació als Estats Units podia suposar un «llast polític» per al seu partit en les eleccions legislatives que se celebraran al novembre al país. «És un gran recurs, més inflació», va dir sarcàsticament Biden, abans d’afegir: «Quin estúpid fill de puta». No és clar si el president es va adonar que el micròfon continuava encès, ja que va fer el comentari quan els periodistes estaven abandonant la Sala Est de la Casa Blanca, on havien assistit a l’inici d’una reunió de Biden sobre com aconseguir que baixin els preus al país.

Després que Biden es queixés que totes les preguntes dels periodistes es referien a la crisi a Ucraïna, i mentre els companys es disposaven a abandonar la sala, Doocy va fer aquesta pregunta relativa a la inflació i el mandatari va deixar anar el seu exabrupte. L’incident es va convertir de seguida en el tema de la tarda a Fox News, que va entrevistar Doocy, que va fer broma sobre el tema. Fins i tot la cadena rivall CNN se’n va fer ressò. «Ningú ha verificat per ara [el que ha dit Biden] i ha dit que no és veritat [que jo sigui un estúpid fill de puta]», va afirmar el corresponsal davant la Casa Blanca.

Doocy ha protagonitzat diversos intercanvis tensos amb la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, a causa que les seves preguntes reflecteixen la tendència conservadora de la cadena Fox News i en ocasions parteixen de premisses basades en la desinformació. No obstant, i malgrat la tendència de Biden de parlar fora de to en ocasions, fins ara no havia tingut una falta de respecte similar amb cap periodista, tot i que la setmana passada va dir que la pregunta que li havia fet una altra reportera de Fox News era «estúpida».

El fet va generar crítiques d’altres corresponsals davant la Casa Blanca, com Jeremy Diamond, de la CNN, que va tuitejar: «No estava bé quan [l’expresident Donald] Trump insultava la premsa, i tampoc està bé que Biden ho faci». Durant el seu mandat, Trump (2017-2021) va atacar constantment els periodistes, especialment els crítics amb ell, que descrivia com «els enemics del poble», i també va utilitzar l’insult de «fill de puta» almenys una vegada, per referir-se a un presentador de la cadena NBC, Chuck Todd.