Un terratrèmol de magnitud 6,4 va sacsejar ahir dissabte les illes Kermadec, un arxipèlag situat al nord de Nova Zelanda, sense que les autoritats informessin inicialment de danys materials ni emetessin una alerta de tsunami. El sisme va ocórrer a les 15.46 hora local (02.46 GMT) i el seu hipocentre va ser localitzat a deu quilòmetres de profunditat sota el llit marí a l’oceà Pacífic, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que vigila l’activitat sísmica a tot el món. La tremolor va tenir lloc 926 quilòmetres al sud-oest de la localitat de Ohonua, a Tonga, i 1084 quilòmetres al nord-oest de Whangarei, una localitat en l’extrem nord de Nova Zelanda. Les illes Kermadec, situades entre Nova Zelanda i Tonga, estan deshabitades, amb l’excepció del personal de la base permanentment instal·lada a l’illa de Raoul, que té una estació meteorològica i de ràdio.

Al març de l’any passat, les autoritats neozelandeses van activar l’alerta de tsunami dues vegades després de diversos forts sismes, inclòs un de magnitud 7,3 enfront de la costa nord-oriental i un altre de magnitud 8,1 prop de les Kermadec.

Nova Zelanda s’asseu a la falla entre les plaques tectòniques del Pacífic i Oceania, i registra uns 14.000 terratrèmols cada any.