La direcció nacional del PP ha tancat formalment aquest dimarts l'expedient obert el passat 17 de febrer contra la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, després del seu enfrontament amb el president del partit, Pablo Casado, arran de la recerca per un contracte del qual se'n va beneficiar el seu germà.

El tancament de l'expedient, signat per la presidenta del Comitè Nacional de Drets i Garanties, Andrea Levy, es produeix el mateix dia en què la Junta Directiva del partit ha convocat el congrés que triarà al successor de Casado, els pròxims 1 i 2 d'abril a Sevilla.

A l'escrit, al qual ha tingut accés EFE, Levy comunica a Ayuso que havent rebut "informació explicativa" que considera "suficient en aquest moment" procedeix a tancar l'expedient.

Un dia després d'obrir l'expedient, el 18 de febrer, Casado va comunicar personalment a Ayuso en una reunió celebrada en la seu de Gènova que tenia previst donar-li carpetada en haver rebut les explicacions requerides sobre el contracte del qual es va beneficiar el germà de la dirigent madrilenya. En aquesta reunió, Casado va negar davant la presidenta madrilenya haver ordenat cap investigació sobre les activitats professionals del seu entorn.

A la sortida de la Junta Directiva d'aquest dimarts, Ayuso ha demanat que totes les persones que, al seu judici, s'han dedicat a intentar destruir-la siguin "apartades" i ha defensat que el seu Govern ha gestionat els pitjors moments de la pandèmia "amb total netedat i honestedat".