Les autoritats marroquines han detingut cinc suposats llops solitaris de l’Estat Islàmic que preparaven accions terroristes individuals contra casernes militars, comissaries i edificis governamentals del país, però també contra membres de les forces públiques, l’administració i la banca.

Segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l’Oficina Central d’Investigacions Judicials –òrgan antiterrorista marroquí–, els arrestos es van produir en una operació duta a terme simultàniament en diversos llocs: Kenitra, al nord de Rabat; Larraix, entre Kenitra i Tànger; Tarudant, al sud del país a prop d’Agadir; Souihla, a prop de Marràqueix, i Souk el-Sabt i Ouled Nemma, a la regió de Beni Melal del centre del Marroc.

Els detinguts tenen entre 21 i 44 anys i són sospitosos de participar en la planificació i preparació de «projectes subversius, en el context de les denominades operacions terroristes individuals». En els registres als seus domicilis, els agents van requisar armes blanques i equips electrònics que ara s’analitzaran per revelar el seu contingut, a més de manuscrits en els quals s’enalteix l’Estat Islàmic i un altre que inclou inventaris de material i preparacions per fabricar explosius.

En els documents també s’elogien els mètodes d’assassinat i mutilació de cadàvers de l’Estat Islàmic, mentre es declaren com a infidels els membres de la societat i els representants de les autoritats públiques i es dona licitud als diners recaptats per al terrorisme. Del material confiscat s’extreu que els detinguts ja havien detallat els seus objectius terroristes individuals utilitzant les tècniques dels llops solitaris de l’Estat Islàmic, segons la informació de l’Oficina Central d’Investigacions Judicials marroquina.

Entre aquests objectius, planejaven atacar casernes militars i de seguretat i instal·lacions governamentals, però també assassinar membres de les forces públiques marroquines i representants governamentals. Els presumptes terroristes també apuntaven a entitats bancàries per assegurar el suport econòmic a la seva causa, indica l’oficina antiterrorista, que no detalla quan es van produir les detencions, però sí que els arrestats es troben sota custòdia de la fiscalia especialitzada, que ara intenta esbrinar si tenien vincles amb cèl·lules gihadistes de dins o de fora del Marroc.